KURUMSAL
- TÜM BAĞIŞLAR SAYFASI
- KURBAN FAALİYETLERİ
- ONLİNE SADAKA VER
- EĞİTİM FAALİYETLERİ
- RAMAZAN FAALİYETLERİ
- KIŞ YARDIMLARI
- AFRİKA EKMEK YARDIMI
- AFRİKA SU KUYUSU
- ARAKAN KAMPLARI SUKUYUSU
- AFRİKA YEMEK YARDIMI
- MARKET KARTI YARDIMI
- AFRİKA ÇOCUK SEVİNDİRME
- ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN
- AFRİKA SÜT KEÇİSİ
- PROJELER
- FAALİYETLERİMİZ

SADAKAYI GÖNÜLDEN VERİN
Bil ki; Senin sadakadan kazanacağın ecre olan ihtiyacın, sadaka verdiğin kişinin senin sadakana olan ihtiyacından büyüktür.
Bir kimse sadaka verdiğinde bilir ki O sadaka fakirin eline geçmeden Allah'ın eline geçer, verenin sevinci alanın sevincinden büyük olacaktır. (ibn Kayyım(rahimehullah)
Hadiste kişi sadaka verdiği zaman, fakirin eline geçmeden Allah`ın eline geçtiği müjdelenmiştir. Hz. Ali bu sebeple “sadaka verdiğiniz elinizi öpün” diyor.
Sadaka verirken aslında kendimize iyilik yapıyoruz. Sadaka ile malımız bereketleniyor. Kalbimiz huzur buluyor. Hayır, dua kazanıyoruz. Kazalardan belalardan korunuyoruz. Hastalıklarımızdan şifa buluyoruz.Vereceğimiz sadakalar günahlarımıza kefaret oluyor. Bütün bunlardan sonra karşımızdaki insanlar vereceğimiz sadakalardan yararlanıyor. İşlediğimiz günahların bağışlanması için sadaka vermeyi bir alışkanlık hâline getirmeliyiz.
Sadaka konusuna genellikle fakirin ihtiyacı olarak bakılır. Belki bu yönü vardır. Ancak asıl sadakaya muhtaç olan bizleriz. Biz Sadakaya muhtacız, çünkü sadaka üzerinden maddi manevi temizleniyoruz. Bu yüzden sadaka verebilecek bir fakir veya sadakasını muhtaçlara ulaştıracak bir aracı bulanlar sadakalarını kabul edip, arınmalarına yardımcı oldukları için onlara teşekkür etmelidirler. Sadaka fakirin hakkı, zenginin ise ihtiyacıdır. Sadakanın hakikati ve mahiyeti bilinse, fakirin “Allah rızası için” diye yalvarıp sadaka istemesinden ziyade; zenginin “Allah rızası için sadakamı kabul et” diye yalvarması gerekir.